Utomhusträning i vårsolen

Hur underbart är det inte med vår, sol och vårkänslor. Med mindre behov av tjocka kläder och solglasögon blir återigen en obligatorisk utrustning när man ska nånstans. När man kan träna utomhus i bara ett lager kläder och ändå bli svettig.

Idag valde jag mellan ett intervallpass löpning eller ett styrketräningspass med hantlar. Det blev det senare. Jag värmde upp med 35 min rask promenad för att slå två flugor i en smäll; natta minsta sonen i vagnen och handla ägg.

Sedan körde jag ett skönt hantelpass som är svårt att beskriva men oh my så det känns i kroppen. Körde det senast i måndags och hade träningsvärk ändå till torsdagen.

Men det pass jag ville bjuda på idag är ett kroppsviktpass med pulsintervaller kan man kalla det. Ett pass som är enkelt att utföra och du behöver inte mycket utrymme. Jag valde att göra det utomhus pga vårsolen.

Värm upp med en promenad eller 12 knäböj och 12 utfall på vardera ben till exempel för att inte chocka kroppen och slippa att pulsen rusar iväg, vilket kan bli väldigt obehagligt och tära på motivationen att fortsätta vidare, speciellt om du inte är van eller har mindre bra dagsform. OBS detta ska ej göras om du är sjuk eller bakfull.

Rörelserna kan du se på min instagram, om du klickar här kommer du direkt dit. Gör alla fyra övningar i ett svep, och lägg sedan in en paus tills pulsen nästintill är normal. Då kör du ett varv till. Hellre köra få reps och flera varv skulle jag säga än tvärtom. När jag gjorde enligt nedan tog det ca 1,5 minut och jag körde tre varv då jag varit igång i 50 minuter kändes det rätt för mig. Plus att jag inte hann mer tyvärr idag då vi ska snart ska iväg på dop. Totalt tog det för mig 10 minuter, om man bortser från promenaden och hantelpasset innan.

  • Upphopp 12 stycken, gör annars så många du orkar men minst 6 stycken för att utmana kropp och pannben.
  • Mountainclimber, 6 stycken per ben
  • Skatehopp, 12 stycken
  • Utfall med höga knän, 6 stycken per ben.

Prova, och låt mig gärna veta vad du tyckte! Önskar dig nu en trevlig helg!!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.