Ute Stark dagen 29 augusti 2020

Ute Stark dagen är en dag fylld med möjligheter att prova alla koncept som professionella tränaren Maria Lavestedt Segeblad bjuder på genom Ute Stark. Hon har jobbat med hälsa och träning i 20 år. Började som gruppträningsinstruktör redan 1999, jobbat som personlig tränare i snart 10 år och har hjälpt hundratals kvinnor att må bättre med träning och personlig utveckling. Hon är även expert på stresshantering och träningsglädje. Maria är en kvinna med mycket livsglädje, nära till skratt med glitter i ögonen som hittar på massa bus som får dig att utvecklas på ett sätt som du inte visste själv att du hade inom dig. Men hon är också väldigt omsorgsfull och noggrann med att hjälpa dig träna så du inte får ont eller tar ut dig på ett sätt så du mår dåligt.

Marias motto med all den träning eller fysisk aktivitet som hon erbjuder är att den ska GE energi, inte ta. Hon vill få dig att känna lust och glädje att träna igen, inte att träning är ett ont måste utan något du VILL göra. Hon vill lära dig att lyssna på kroppen och använda den utifrån dagsform men även nyfiket utforska hur den kan bli starkare, rörligare och smidigare utan att känna prestationsångest.

Det kommer lottas ut priser till er som deltar under dagen. Här kan du läsa om alla priser som kommer lottas ut. Totalt är det 11 (!!) alternativ som du har möjlighet att vinna.

Under denna dag är alla aktiviteter helt kostnadsfria. Vanligtvis tar hon max 12 deltagare per klass för att hålla hög kvalitet och ha möjlighet att se och hjälpa alla vid behov men under denna dag tar hon emot 20 deltagare per klass för att möjliggöra för fler att prova på under denna dag. Hon tar med träningsmattor och redskap. Det enda du behöver ta med är vattenflaska och klä dig efter väder. Inga aktiviteter kommer ställas in vid regn men däremot vid åska/blixtar och/eller sjukdom. Du kan boka dig på fler än en klass. Skulle du komma på reservlista kommer jag höra av mig (då du uppger mailadress i bokningen) annars är din plats bokad efter att ha fyllt i bokningsformuläret till varje klass (en per klass).

 

 

Nedan följer tider, information och tips om varje klass under dagen men även länk till att boka din plats. Håll utkik efter Marias svarta lådcykel om du har svårt att hitta till platsen för klassen du ska gå på, men mötesplats är specificerat nedan. Observera att det är olika per klass. Du får boka dig på flera klasser som sagt.

 

  • KL 10.00 Gå/Lunka/Löp/Tabata. 60 min. Detta är Ute Starks koncept för konditionsträning. Passen är indelade i tre block, konditionspass där du kan välja intensitet efter träningsvana och dagsform. Vi träffas vid Rudans Utegym.
  1. Vi kör en sekvens med styrka och andning för att förbereda kroppen på bästa sätt
  2. Du väljer själv efter träningsvana och dagsform vilken intensitet på kondition du vill ha under 30 min.
  3. Vi varvar ner tillsammans med rörlighet för att skapa bra förutsättningar för återhämtning efter träningen.

Här är det bra att klä dig lager på lager så att du lätt kan ta av dig när du blir varm, men även ta på dig efter klassen för att inte bli nedkyld när du är svettig. Det finns möjlighet att förvara dina kläder eller andra medtagna saker säkert hos Maria under klassen.

Klicka här för att boka din plats

I denna film nedan kan du se hur idén till denna klass kom till, den går nu att träna varje lördag kl 10-11 i Rudans Friluftsområde. Vi ses alltid vid Rudans Utegym.

 

 

  • Kl 11,30 Dynamisk rörlighet med meditation. 60 min. En klass med enkla men effektiva rörelser från yogan där du rör dig efter din egen förmåga ca 30 min. Sedan avslutar vi med meditation.

Vi ses utanför Ormteaterns scen och går sedan tillsammans ca 5 min promenad till en äng, för att minska störningar från pendeltåget lite och öka möjligheten till en miljö där du kan koppla av.

Klicka här för att boka din plats

I filmen nedan kan du se förslag på vilka typer av övningar du kan förvänta dig. Är det någon övning som känns för svår så kommer jag guida er till lättare alternativ.

 

 

  • Kl 13,30 Föreläsning/workshop om att komma igång med träning och skapa en hälsosam livsstil som bidrar till mer energi, glädje och livskvalitet. 90 min. INSTÄLLT! Pga för få anmälningar som jag kopplar till att denna dag ska bli regn så jag kommer återkomma med nytt tillfälle, och detta kommer bli inomhus.

Här ber jag dig ta med papper och penna då ni kommer få tillfällen för några minuters reflektion för att så ett frö under denna stund tillsammans som du kan fortsätta hemma. Du kommer kunna ställa frågor under föreläsningens gång men kan även i bokningen meddela om det är specifik fråga du söker svar på.

Vi ses vid scenen som är vid den stora gräsmattan framför Ormteaterns scen.

 

 

  • Kl 16 Ute Stark med AWO (after workout), där träningspasset är 60 min och är Ute Starks styrketräningspass. INSTÄLLT! Pga för få anmälningar, återkommer med nytt datum längre fram för nytt tillfälle.

Vi värmer noggrant upp kroppen, sedan jobbar vi oss igenom att stärka och göra kroppen mer rörlig genom enkla men effektiva och lekfulla övningar. Det är en blandning av Ute Stark som finns att träna måndagar kl 18.00 och onsdagar kl 18.30 varje vecka men även Ute Stark fredagsfys före fredagsmys. Vi möts vid beachvolleyplanen. För er som vill så sitter vi sedan kvar efteråt en stund, pratar och har trevligt. Pratar högt och lågt och dricker gott och mumsar snacks.

  1. Vi kör en sekvens med uppvärmning för att förbereda kroppen så att vi orkar mer och minskar skaderisk
  2. Aktivering för mage och rumpa och sedan stationer med övningar för både styrka och kondition.
  3. Och så varvar vi ner med en lugn rörlighetssekvens och andning för att skapa bra förutsättningar för återhämtning efter träningen.

Passet är kostnadsfritt men önskar du något att dricka så utgår ett självkostnadspris på 25 kr för dryck och snacks. Men vill du inte ha något så behöver du inte beställa något och då är passet gratis.

Känslan efter en Ute Stark klass, träningsglädje!!