Två smoothietips packade med näring

Mina små busungar är inte superbra på att äta grönsaker, även om de älskar frukt. Vissa dagar hinner vi inte göra iordning något bättre till middag än t.ex spaghetti och köttfärssås. Då brukar jag addera keso, ruccola och spenat. Men då vill jag ha en smoothie till kvällsmat för att höja näringsvärdet på dagens intag. Och idag tänkte jag ge tips på två av mina favoriter.

Har du en mixer hemma, så är smoothie också väldigt tacksamt att göra för det är väldigt enkelt och går fort. Precis så som jag gillar det. Jag använder mig mycket av frusna grönsaker och bär då det blir billigare, de håller längre och näringen i dem sjunker väldigt lite kontra om de är färska.

RÖD SMOOTHIE

Jag använder mig alltid av banan, det ger en bra sötma. Så jag lägger i det först sen fyller jag tillbringaren till 3/4 med jordgubbar och hallon. Jag toppar det med ananas, mango och granatäpplen. Dessa köper jag också frusna då jag inte orkar stå och slå ur dem varje gång jag ska göra en smoothie, vilket är minst en gång per dag just nu. Jag fick frågan om det inte blir knastrigt och hårt av granatäpplena och nej, inte alls. De är dessutom fulla med näring, så väldigt bra att addera av den anledningen. Mixa med hett vatten om du dricka den på en gång, annars blir det en väldigt kall smoothie. Det gör det också lättare att mixa alla frusna ingredienser.

 • 1 banan
 • fyll upp till 3/4 med jordgubbar och hallon
 • en näve ananas
 • en näve mango
 • en näve granatäpplen
 • Toppa med hampaprotein för att få in lite protein
 • Mixa med hett vatten

GRÖN SMOOTHIE

Återigen börjar jag med banan, sen fyller jag 3/4 av tillbringaren med broccoli och blomkål. Jag toppar det med kiwi, äpple, avokado (tillsätter bra fett och gör den lite krämigare) och sist men inte minst med granatäpplen.

 • 1 banan
 • fyll upp till 3/4 med broccoli och blomkål
 • två kiwi
 • ett äpple
 • en avokado
 • en näve granatäpplen
 • Toppa med hampaprotein för att få in lite protein
 • Mixa med hett vatten

Det här är som sagt två av mina favoriter just nu. Dessa passar till frukost, mellis och kvällsmål. Kan drickas i glas som de är eller använda till en smoothiebowl istället för fil eller yoghurt. Mindre kalorier och mer näring. Till det brukar jag äta havreringar, det är mums.

Vilken provar du först? Eller har du en annan favorit som du vill tipsa om?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.