Spoon theory – hur stress påverkar din energi

Spoon theory – en förklaringsmodell för att illustrera hur du använder din energi under dagen. Den skapades ursprungligen av en kvinna med lupus som ville visa med denna teori hur mycket energi sjukdomen tog ifrån den drabbade. Jag använder denna för att illustera hur stress påverkar din energi.

Jag tänker ofta på denna dagar när livet känns lite tufft. Den har gjort mig mer medveten om hur viktiga mina basala behov är för att orka med. Att sömn, vila, äta mat, umgås med mig själv eller vänner är så viktigt för att fylla på energi.

I filmen berättar jag mer om denna med ett konkret exempel. Har du koll på vad som tar kontra ger energi i din vardag?

Om du undrar varför jag är blå i munnen så har jag ätit pannkakor med keso och blåbär innan haha.. Litet rookiemistake när det kommer till att filma sig själv, men jag bjuder på det. Sånt händer ju alla!

2 kommentarer

  1. Malin Lundskog säger:

    Ja, precis som du jobbar jag med hälsa och har en iniväggen-erfarnehet med mig, så … har jobbat mycket med att få koll på vad som ger och tar energi för mig själv och jobbar mycket med det med mina kunder. Bra det här Maria!
    ps. blå tunga är ju braaaa mycket bättre än svart 😉

    • marialavestedtsegeblad säger:

      Ja, efter en sån upplevelse blir man mer uppmärksam på hur långt ens energi räcker. Haha ja, jag skrattade gott när jag själv såg det efter att jag filmat!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *