Nytt år, nya möjligheter?

Nytt år, nya möjligheter?

Ett nytt år känns för många som ett oskrivet blad, så även för mig. Tankar om framtiden blandas mellan drömmar och vardagslogistik. Men jag ser inlägg i sociala medier som tyder på stress, oklara (eller orealistiska) förväntningar och prestationsångest. Kära ni, vi faller inte av jordens yta ikväll. Du kanske inte är klar över vad du önskar, vill, drömmer om? Det behöver inte vara klart när klockan slår tolv imorn. Du kan starta 1 januari absolut, men ditt mål, din dröm, din önskan är lika mycket värd vilken dag på året den än tar form.

Nyårslöften då? För min del skippar jag det helt och satsar på ett ledord. Finns här på bloggen om du är nyfiken att läsa mer. Klicka i sökfältet längst upp och sök på 2018 så kan du läsa mer.

Hur känner du för ett nytt år? 

6 kommentarer

 1. Helena Roth säger:

  Ja, jag satsar också på ledord, en intention, något jag arbetat med de senaste åren med gott resultat – tycker om det! I år blir det dock också en tydligare nedbrytning, bara för att det slumpade sig så. Bloggar om det imorgon. Idag gör jag årsbokslut över 2017.

  • marialavestedtsegeblad säger:

   Ja jag har många önskemål men inga löften precis som dig. Och håller med om att en förändring kan påbörjas vilken dag på året som helst!

 2. Åsa säger:

  Jag har inga nyårs löften, jag sätter inga ord på att lova mig själv saker för något jag inte kan veta och det är morgondagen. Allt kan ske jag försöker fokusera nuet. Vad kan jag göra åt min dag idag. Idag tillåter jag mig vila då jag i går sprang mitt allra första längsta löp pass någonsin i mitt liv. 12,75km känner mig så glad å stolt att jag sprang så långt. Jag klarade de .. totalt 733,2 km på hela året 2017 .. ”stolt” jag kan å jag VILL … idag vilar kag i soffan ska lära mig yoga övningar i år samt fokusera på en bättre starkare hållbarare kropp för min löpning som jag älskar. Men tar dagen som den kommer . Tack för att du inspirerar

  • marialavestedtsegeblad säger:

   Vad klokt! Jag tror också att utmaningen med nyårslöften är att man sätter orealistiska förväntningar och deadline. Det är bara nu vi kan påverka. Och att man inte behöver vänta till 1 januari att påbörja en önskad förändring, och behöver heller inte vara klar på just 365 dagar.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *