Min historia

..är det finaste och bästa som hänt mig, men det är också det svåraste. Alla upplevda krav hur man ska vara som mamma som kommer från vad du fick se, höra och uppleva som barn när du växte upp. Men också samhällets krav. Du föder barn, biter ihop och går vidare. Du förväntas orka med heltidsjobb, sköta barn och hem OCH ta hand om din hälsa klanderfritt.

Livet går inte vidare som vanligt när du fått barn, det är en tsunami och den största gåvan tillsammans. Och det allra vanligaste som händer för mammor? Är att vi ger upp vår hälsa för att vara fortsatt lojala för arbete och barnen.

Idag mår jag bra efter att ha jobbat med att frigöra mig från inre sanningar som funnits med mig sen barndomen. Jag sover gott om nätterna, jag tvekar inte att vila när jag är trött tills jag är klar och jag tar hand om mig själv socialt, fysiskt och psykiskt utifrån min nya sanning. Jag är värd att må bra!!

Jag heter Maria Lavestedt Segeblad och jag hade en tuff barndom med brist på känslomässigt stöd, hälsosamma förebilder och därmed också verktyg och strategier för att må bra. Jag fick inte lära mig att sätta gränser, att stå upp för mig själv eller att känna mig älskad och värdefull.

När jag närmade mig tonåren så drev min inre ”sanning” mig till att tro att den enda utvägen var att ta livet av mig. Jag plågades av depression och självmordstankar i över 10 år tills jag äntligen blev sedd och fick hjälp. Jag fick hjälp att överleva, men inte leva.

Jag  blev utbränd 10 månader efter att jag fått mitt andra barn, pga alla upplevda krav. Utmaningen var att de största kraven kom inifrån mig själv beroende på vad jag blivit programmerad att tro. Det går inte att vara hälsosam och harmonisk med en ”sanning” som säger att du är värdelös. Jag var konstant stressad i mina insatser att försöka få bekräftelse att jag var bra. Det arbetet jag gjort med min personliga utveckling sedan 2016 har fått mig att förstå att jag är här för att LEVA, inte bara överleva.

Jag förstår nu att detta hände för att jag ska hjälpa andra kvinnor som känner sig stressade, frustrerade och överväldigade att skapa nya sanningar som stöttar din hälsa, både fysiskt och psykiskt.

Sen jag fick barn har det blivit väldigt tydligt att min barndom präglar hur jag är som mamma. Jag hade inga bra förebilder pga stress, bråk och psykisk ohälsa. Min ambition är att mina barn ska växa upp i en miljö med föräldrar som mår bra och som ger dem förutsättningar att växa upp med integritet, kärlek och med bra förebilder.

Jag hjälper mammor att bli bra förebilder för sina barn. Men det börjar med att du läker ditt inre barn och frigör dig från de ”sanningar” som begränsar dig och får dig att känna skuld, skam och otillräcklighet. Du är värd att må bra. Och du kan inte lära dina barn att må bra om du inte gör det själv.

Jag har behövt ta en massa obekväma beslut för att komma dit jag är idag. Jag ska inte ljuga för dig, det har inte varit och är inte lätt alla gånger. Jag tränar fortfarande på att säga nej, stå upp för mig själv, sätta gränser och göra aktiviteter som jag mår bra av. Min familj är min morot, mitt varför i alla beslut. Vad mår jag, mina barn och min familj bäst av UTAN att jag offrar min hälsa?

Hälsa är en process, och du blir inte klar. För när du börjar förstå hur värdefull du är kommer du vilja ha mer och det kommer inte finnas några gränser för vad du kan få, uppleva och känna när du startar denna resa.

Kram Maria

Vill du kontakta mig så klicka här