Livet efter utmattning

Snart är det 1 år sen jag blev sjukskriven för utmattning. Jag ville spontant skriva att jag kan fira 1årsdagen för detta, för även om det var något av det jobbigaste jag varit med om så förändrade det väldigt mycket efteråt till det positiva. Jag får fortfarande vara vaksam för att inte hamna där igen. Men jag tänker även att det var den ”käftsmäll” rent ut sagt jag behövde för att komma på fötter på lång sikt med mitt liv.

Just nu håller jag på att förbereda mig mentalt för att hålla en föreläsning om min resa genom detta. Med berättelser från tiden innan och under. Men med fokus på tiden efteråt, lärdomar jag gjort på vägen. Och med mina reflektioner som hälsopedagog och personlig tränare.

I och med detta la jag upp en inlägg på instagram (klicka här) och bad mina följare om att få ta del av deras upplevelse av egen utmattning/hur de klarade sig från att bli det men även de som upplevt det med en nära anhörig. Jag är så oerhört tacksam över responsen och har redan fått svar på mina intervjufrågor från några personer och det är starkt att läsa. Jag känner själv när jag tänker tillbaka till allt som hände runt min utmattning som Åsa skriver;

Oj. Det var ett tag sedan jag funderade på det här men känslorna jag får tillbaka nu efter alla dessa år känns inte kul men det är nyttigt.

Den här föreläsningen kommer rikta sig till dig som individ, ge dig en tankeställare men också konkreta verktyg för att inte hamna där, eller kunna förhoppningsvis vända en utveckling som är på väg dit. Jag håller på nu att börja sammanställa det jag vill berätta i min föreläsning och ska se över lokal i stockholm att hålla denna. Jag anser detta vara ett väldigt viktigt ämne då enligt Arbetsmiljöverket är det 32000 personer, varav mestadels kvinnor, som sjukskrivs varje år pga att de är utbrända, har ”gått in i väggen” eller drabbats av utmattningssyndrom, som är den medicinska termen. Det påverkar både arbetsliv och individernas privatliv i allra högsta grad.

Men jag kommer även påbörja en bloggserie i detta som kommer komma en gång i veckan. Hur länge beror på hur många som vill få sin story berättad. Jag är väldigt spänd och tacksam att min man gått med på att som någon vars nära anhörig varit med om detta, bli intervjuad och delge sina tankar kring detta. Han var ett fantastiskt stöd men en fåordig man så det ska bli väldigt spännande att ta del av.

Skulle du vilja vara en del av min intervjuserie? Då får du svara på några frågor utifrån den kategori som du tillhör  dvs själv varit utmattad, på väg att bli utmattad eller nära anhörig till person som varit utmattad. Dina svar används, om jag får din tillåtelse, till min bloggserie men kan även komma att citeras i min föreläsning.

Kontakta mig på maria@liltraining.se om du vill veta mer eller berätta din story <3

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.