Julstress eller julavkoppling?

För mig har julen sällan eller aldrig varit en faktor till stress. Jag har önskat snö, tid med familjen och avkoppling. Just snödelen kan jag ju inte påverka men tid med familjen och avkoppling har stått på schemat i många år under denna tid på året.

Känner du dig stressad inför julen? Hörde på tv4 nyheterna att det är en oerhört stressig period för många. Förväntningar byggs som är svåra att nå upp till. Det finns ett stort behov av ledighet men inte ro att ge sig själv möjlighet till återhämtning. Det jag tror att de flesta stressar över är att man har förväntningar på att allt ska vara perfekt, alla ska bli nöjda med alla julklappar. Att en person ska fixa mat för väldigt många andra personer. Att julafton kommer varje år vet ju alla och det i sig är nog ingen stressfaktor, utan det faktum att man vill så mycket. Men jag hoppas och tror att många blir bättre och bättre på att köra knytis på julmaten, julklappsbyte för de vuxna och mindre pengar och mindre stress att handla julklappar. Och att julen kan få handla om avkoppling och inte att passa på att checka av todo listan som man inte hinner med i vardagens ekorrhjul.

Min kloka vän Ida sa ”det finns så lite faktiska måsten när man väl tänker till” och det tycker jag är bra att tänka över när julstressen tär på dig. Julen för mig är tid för avkoppling och tid för familjen. Hur känner du?

4 kommentarer

  1. Charlotte säger:

    Jag stressar mycket lite numera och köpte EN julklapp i år, till barnbarnet som är i perfekt ålder. Och så hade vi lite knytis med julmaten, även om jag hade huvudansvaret. Glad jul på dig!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *