Jag gör det inte annorlunda

Alla övningar mina klienter får av mig för att hantera sin stress och öka sin livskvalitet, de gör jag själv. Det är de metoder, verktyg och övningar som gör min kropp och hjärna starkare varje dag. För att fortsätta läka från den utmattningen som var oundviklig efter den stressnivå jag levde i för två år sedan. Som jag och normer i samhället skapade.

(Nästan) Varje kväll skriver jag ner vad jag är tacksam över. Minst tre punkter. Jag är inte immun mot stress och dåliga dagar och då skriver jag att jag är tacksam för att denna dag är över.

Kraften ligger i att SKRIVA NER, inte bara tänka dem. Det har lärt mig bl.a att en dålig dag innebär inte nödvändigtvis ett dåligt liv. Att det finns inget som heter misstag, utan lärdom.

Det tydliggör vad jag gjort, och fortsätter göra för att skapa ett liv och en hälsa som fyller mig med glädje och energi, snarare än ångest, oro och konstant trötthet.

Vad är dina tre punkter som du är tacksam för idag?

 

6 kommentarer

 1. Sandra Jönsson säger:

  Jag håller med dig i det du skriver och tycker att ”En dålig dag innebär inte nödvändigtvis ett dåligt liv” är bra sagt. Som du skriver behöver man inte förneka eller förtränga de dåliga dagarna, utan man kan bekräfta att man har en dålig dag och sedan är det fine med det. Försöker också att skriva tacksamhetsdagbok för att påminna mig själv om allt det fina andra gör för mig varje dag och för att bli mer närvarande i de små ögonblicken. Tack för ett inspirerande inlägg!

 2. marialavestedtsegeblad säger:

  Tack Sandra för din kommentar! Nej jag tror man skapar en negativ cirkel av att försöka förneka eller förtränga de dagarna. Alla har dem, de ingår i livet! Just närvaro upplever jag också att skriva ner vad jag är tacksam för har bidragit till.

 3. Instämmer i att man ska leva som man lär. Samt att man ska fokusera framåt för att utvecklas. Alla har vi dåliga dagar, det gäller som sagt att lära sig att hantera det. Samt vara medveten om att det inte påverkar livet mer än för stunden.

  • marialavestedtsegeblad säger:

   Tack Johan för din kommentar! Ja jag håller med dig, att fastna i en dålig dag gör ingen gladare. Att tillåta sig att vara i det en stund för att landa och reflektera men sedan gå vidare med en ny lärdom.

 4. Helena Roth säger:

  ”Att det finns inget som heter misstag, utan lärdom.”

  Ja, håller med. ”Misstag” är en åsikt om ett resultat (som i ”misstagsfallen” oftast är det icke avsedda eller önskade resultatet)!

  • marialavestedtsegeblad säger:

   Precis! Och även om man förväntade sig ett resultat men får ett annat, så brukar det leda till nya spännande möjligheter. Det finns en anledning till allt som händer är min erfarenhet.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *