Jag duger även nu, när jag vilar 

Jag får fortfarande öva på det. Att vila utan ångest. Att vila är ngt bra för mig, något jag (och du) behöver. Men det är svårt ibland. Den här känslan inom mig att jag inte duger ngt till när jag bara vilar, när jag bara är.

Jag tränar varje dag på att vila. Med en känsla av att jag är bra även när jag inte presterar. Att jag inte blir bättre när jag börjar göra ngt, utan jag är fortfarande bra. Precis som jag är. Att inte värdera min skala på värdelös till bra kopplat till prestation. Utan jag är bra i alla situationer, eller jag gör mitt bästa.

Jag tränar varje dag, tar korta stunder för att öva mig på att känna mig bra även när jag ”bara” vilar. Vissa dagar går det bra, andra mindre bra. Men jag tränar vidare för att jag vet inom mig att jag ÄR bra.

Kan du känna igen dig i denna känsla?

6 kommentarer

 1. Helena Roth säger:

  Jag känner igen mitt gamla jag mer än mitt nu-jag. För jag har blivit riktigt bra på att vara varsam med mig själv, och i och med det, så har jag också slutat banka på mig själv när jag ”inte lever upp till högt ställda krav”, som det i mitt fall var som ställde till det. (Mina egna krav, ställda utifrån vad jag trodde omgivningen krävde för att tycka om och uppskatta mig…)

  Vila på – det är underbart och välbehövligt!
  Och du – om det hjälper – när vi vilar så är ju kroppen igång för fullt och städar, något den inte har möjlighet till ”när vi är i full aktion”. Så det sker ju saker hela tiden, saker som är viktiga och nödvändiga.

  <3

  • marialavestedtsegeblad säger:

   Vilket härligt sätt att vända på det och istället för att oroa mig så se nyttan med att vila. Fantastiskt:-)

 2. Ewa säger:

  Tycker att jag blir bättre på det ju äldre jag blir. Inte riktigt lika viktigt att prestera längre. Vila för mig är också att unna mig att göra det jag tycker om 🙂

  • marialavestedtsegeblad säger:

   Mycket blir bättre rent mentalt när man blir äldre upplever jag. Jag är inte lika ängslig nu som när jag var 20nånting 🙂

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *