Gott bröd som du lätt bakar själv

min Instagram tipsar jag just nu om mina #healthhacks. Jag ska sammanställa dem på bloggen men just nu var det recept på bröd som efterfrågades. Så här kommer det. Anledningen till att jag bakar mitt egna bröd är för att jag har koll på vad jag får i mig, men också för att det är billigare.

Sätt ugnen på 200 grader.

Blanda ihop i en skål;

 • 1 dl havregryn
 • 3 dl mjöl, jag brukar ta vad jag har hemma. Bovete eller grahams är gott.
 • 1 dl rågkross
 • 1 dl vetekross
 • 1 dl Chiafrön
 • 1,5 tsk bakpulver
 • 1,5 tsk bikarbonat
 • 1-2 tsk (beroende på smak) brödkryddor

Blanda ihop i en annan skål

 • 4,5 dl filmjölk eller 500 g kvarg för mer mättande och högre proteinhalt
 • 1 dl agavesirap

Blanda sedan båda massorna. Häll ner i en ugnssäker brödform. Toppa med havregryn och flingsalt. In i ugnen i 40-45 minuter.
Mums! Om du provar lämna gärna en kommentar vad du tyckte.

Önskar dig en fin dag! <3

6 kommentarer

  • marialavestedtsegeblad säger:

   Ah ja här får du ju tänka på att ha glutenfria alternativ för havregryn och mjöl. Vill du göra det helt glutenfritt kan du testa ha i förfördelade nötter och eller frön istället för vete,- och rågkross

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *