Frihet att styra ditt liv

Mitt hjärta sjönk till havets botten kändes det som när vi satt där och hörde rektorn på vår potentiellt nya skola för vår son till hösten säga ordet som jag fasat för. Skolplikt.

Sen blev jag arg. Va fan?!! Sen vår son kom till världen för snart 5.5år sedan har jag jobbat väldigt målmedvetet utifrån ett ledord. Frihet.

Men också att lära mig lyssna inåt, finna det JAG vill göra och mår bra av utan att följa strömmen. Som min mamma sa i sitt tal på min bröllopsfest ”Maria, du har alltid gått din egen väg” Ja det har jag. Det tog lång tid att förstå det, för jag har fått så mycket skit för det på vägen. Att jag var annorlunda, och inte gjorde som andra. Av lärare, vänner, folk som jag inte ens känner som gett sig friheten att säga hur jag ”borde” göra.

Jag hade helt ok betyg, några bra, några mindre bra och några riktigt bra. Jag tillhörde det populära gänget, hade en stor vänskara och killar som flirtade med mig. Allt såg bra ut utifrån. Men jag satt ofta hos rektorn och lärare för att jag inte gjorde som de sa. Hade svårt att inte säga ifrån när jag tyckte något var fel och svårt att sitta still på långa lektioner. Hett temperament, mycket känslor och tyckte vissa ämnen var skittråkiga och kunde inte se hur jag skulle ha nytta av dem i livet.

Hur ska jag kunna stötta skolplikt från 6års ålder när man under 14 års skolgång inte får lära sig vardagsekonomi, gympa bara en gång i veckan eller hur du lär dig sätta mål som ditt hjärta brinner för??? Sånt som alla borde få lära sig, så skulle vi få en mycket bättre värld.

När jag satt hos studievägledaren på gymnasiet för att få ”hjälp” att få klarhet i vad jag skulle plugga vidare till så listade hon upp de arbeten som det fanns många jobb för tillfället. Inspirerande, verkligen. ”Följ inte ditt hjärta utan gör det som förväntas av dig”

Hur ska jag kunna stötta skolplikt när jag frågar min son när han mår som bäst och han säger när vi, familjen, gör aktiviteter och resor tillsammans. Vilket vi gjort massor av sen han föddes. Som han lärt sig massor av. Se nya kulturer, få uppleva världen och viktigast av allt, spendera tid med dem han älskar och känner sig mest trygg med. Hans mamma, hans pappa och hans lillebror. ”Tyvärr älskling, vi kan bara, ses på helger, lov och röda dagar” Hell no!!!

Vi blir från tidig ålder placerade i en box. ”Här varsågod, kryp in här och gör som alla andra så får du tillbaka nyckeln och din frihet när du är runt 70år och går i pension” Klart som fasen att du är splittrad vad du vill med livet, att du känner dig trött och handlingsförlamad för att du vill något mer men känner att du borde göra som alla andra. Du har inte blivit tränad att lyssna inåt vad du vill. Du har inte blivit introducerad till ett nytt sätt att leva ditt liv. Klart att du är rädd för vad andra ska tycka och tänka när du följt strömmen i så många år.

???MEN. Att du känner dig splittrad och vilsen är en BRA sak, för det betyder att du innerst inne förstår att det finns ett annat sätt att leva ditt liv. Att du är redo att finna den vägen nu.

Dags att bryta dig fri från strömmen och allt du fått lära dig som håller dig tillbaka. Jag kan ge dig nyckeln till att låsa upp din box.

Min son ska inte få formas av den boxen, lika lite har du krav på att sitta kvar i den. Du har TILLÅTELSE att komma ur den nu, det är din RÄTTIGHET. För det är din tur nu, det är du värd!!

Jag vet en sak, och det är att jag fortsätta jobba målmedvetet för att jag ska få så mycket tid och fantastiska minnen, upplevelser och samtal med dessa tre på bilden i detta inlägg. För de betyder mest för mig i hela världen. Så jävla mycket mer än skolplikt som några stollar kommer på för att hålla ihop hjorden av svenskar.

Vill du ha nyckeln till ditt liv?

Boka in ett samtal med mig så hittar vi den tillsammans?!!

Är du redo så kan du läsa mer HÄR

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *