FOMO – Fear of missing out

FOMO – fear of missing out. Jag tar denna semester till att våga miss out.

För mig innebär det mindre mobiltid, och därmed mindre sociala medier. Vara i nuet och lyssna inåt snarare än titta på bilder från alla fantastiska platser och aktiviteter som så många lägger upp. En ögonblicksbild som ska symbolisera ett liv. Och den ögonblicksbilden får så många att springa fortare, med andan i halsen försöka fylla livet med mer, göra mer men blir besvikna när glädjeruset inte infinner sig men känner sig istället tröttare och tröttare.

Den här semestern övar jag på att vara långsam. Att vara här och nu, njuta av de små ögonblicken i vardagen.

Barnens förtjusta skratt när vi badar.
Jordgubbarnas underbara sötma när jag tuggar dem långsamt.
Känslan av stillhet och tillfredsställelse att läsa en bra bok istället för att jämföra mig med vad alla andra gör på Instagram.

Vara trygg i att jag gör min grej, min familj har ett tempo som både tillåter glädje och vila. Med fokus på att må bra och känna efter intuitivt vad det betyder och agera därefter.

Fear of missing out är vanligt under just semester. När alla tycks planera och utföra sitt bästa liv så trampar du i jämförelseträsket. Och där kan du inte hitta något bra. Lita på att du gör det som är bäst för dig, och din familj.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *