Eteriska oljor

Innan jag provat så trodde jag inte att det var möjligt men dessa små flaskor med eteriska oljor har hjälpt mig att må bra på riktigt. De har blivit pricken över i för att hantera stress, ge mig mer energi, hjälpa mig sänka förklimakteriella symptom, sova bättre och minska smärta i nacke och axlar från stress och i sin helhet blivit ett otroligt värdefullt verktyg för bättre hälsa och välmående.

Är det något du också önskar? Då tycker jag du ska fortsätta läsa!

Ja jag vill gärna ha den Lilla boken om eteriska oljor skickad till mig

 

Vänligen fyll i nedan för att visa att du inte är en robot

När jag köpt mitt startkit så förstod jag vilken enorm möjlighet detta är för hela familjen att må bättre då Young Living förutom eteriska oljor även har produkter för hud-, och hårvård, städning, diskmedel, smink m.m. Det som utmärker deras produkter är att de inte innehåller hormonstörande ämnen eller kemikalier så som till exempel parfym vilket är en viktig grund att stå på om du vill må bra och få mer energi.

Men också vilken fantastisk inverkan dessa oljor på olika sätt har för att stötta mina känslor. Eteriska oljor används inom aromaterapi som är en alternativmedicinsk terapiform där eteriska oljor används för att förstärka vårt immunförsvar och vår livskraft.

De eteriska oljorna påverkar vårt känslomässiga och mentala tillstånd genom sina dofter. Vårt luktsinne är nära förbundet med våra känslor och minnen – på så sätt kan exempelvis en specifik lukt omedelbart få dig att göra associationer med minnen till en viss plats eller upplevelse.

Två luktnerver går rakt in till flera olika centra i hjärnan framför allt till limbiska systemet. Limbiska systemet kallas också för reptilhjärnan, dofthjärnan eller känslohjärnan. En teori är att när vi andas in en doft kan minnen eller känslor väckas, som via hypotalamus som reglerare, får olika meddelanden att skickas vidare till andra delar av hjärnan och kroppen. Dessa meddelanden förvandlas till handling och resulterar i frigörandet av euforiska, avslappnande, lugnande eller stimulerande neurokemiska ämnen, t.ex. endorfiner. Det innebär att en lukt kan få en omedelbar och kraftfull effekt som inte går att analysera rationellt.

Men på sätt hjälper de eteriska oljorna till att påverka våra känslor. Jag har oljor jag använder dagligen men också för specifika tillfällen/känslor och de ger mig det stöd jag behöver för att hantera jobbiga känslor och förhöja bra känslor.

Om du inte redan gör det så rekommenderar jag dig att följa mig på instagram där jag ofta delar med mig av hur jag använder oljorna i min vardag för att vara och må mitt bästa jag men även flera andra redskap för mer hälsa.

Vanliga frågor och svar;

Hur vet jag vad jag ska använda oljorna till och hur?

Köper du ditt startkit av mig får du mig som guide och jag finns med dig hela vägen och svarar på alla dina frågor som kommer upp. Vi startar där du är – helt ny med oljorna eller kanske redan bekant. Du får också ett välkomstpaket från mig med två rollers som passar dig utifrån dina behov och som sedan kan återanvändas till att fylla på eller prova andra rollers.

Bakom mig har jag ett stort team av engagerade kvinnor och massor av resurser till hjälp. Facebookgrupper med videos och kurser inom massa områden.

Funkar verkligen oljorna?

Det är så viktigt att välja en bra olja. Oljor som butikerna påstår vara rena oljor kan ha så lite som 5% olja i sig och ändå få kallas rena då det inte finns någon lagstiftning som reglerar vad som får kallas rena eteriska oljor. Resten fylls ut med billiga kemikalier som vi inte vill ha på kroppen och de ger inte heller den önskade effekten.

Young Livings oljor är 100% rena och kontrolleras genom Seed to Seal vilket är deras kvalitetssäkring att genom flera tester kontrollera att deras slutprodukter av högsta och renaste naturliga kvalitet som du som kund kan vara säker på har framställts med hjälp av omsorgsfullt odlade råvaror, noggrann testning och specificerade standarder – de tre pelarna i Seed to Seal. När du använder dem regelbundet kommer du också förstå hur bra de fungerar.

Behöver jag verkligen alla 12 oljorna som kommer med startkitet? Oljorna i startkitet är utvalda favoriter inom sömn, stresshantering, matsmältning, känslo- och immunsupport. Jag använder mig av alla på en frekvens av dagligen eller väldigt ofta på olika sätt. Jag kommer hjälpa dig vilka du behöver för att stötta dina behov.

Det finns tre olika startkit som finns tillgängliga att välja mellan. Det är 12 eteriska oljor med valfri diffuser, städpaketet med Thieves eller med Ningxia.

Hur kommer jag igång? Startkitet är helt klart bästa sättet. Så förmånligt då du betalar 1587kr för alltihop men det är värt hela 3429kr! Då startkitet är kraftigt rabatterat tjänar du inte på att köpa några enstaka oljor för att komma igång. I startkitet får du 12 oljor, du väljer vilken diffuser du vill ha och smakprov på Ningxia är vad du får hem på bara ett par dagar.

Kostar det något att vara medlem? Nej det kostar ingenting och du binder inte upp dig på något sätt! Köp en gång, varje månad eller precis när du vill. Gå med i Essential Rewards för att få poäng att handla valfria produkter för, billigare frakt och gratis produkter varje månad men även här – inget bindande! I bilden nedan ser fördelarna med Essential Rewards i jämförelse om du handlar enstaka tillfällen.

Kan mina barn använda oljorna? Ja. Dock beroende på ålder så kan de behövas spädas ut med vad vi kallar bärarolja som är tex jojoba, hampfrö-, eller mandelolja. Från 13 års ålder ska detta inte behövas om du inte själv upplever att ditt barn har känslig hud då det är inga kemikalier eller syntetiska material i oljorna.

Young Living har även en serie för barn som heter Seedlings.

Min familj tycker det luktar för starkt när jag diffusar oljorna, kan jag inte använda dem då?

Jo men då oljorna är väldigt kraftfulla och högkoncentrerade (eftersom de innehåller endast rena oljor och ingen utfyllnad) så kan det i början vara en bra idé att ta en droppe istället för de tre-fyra dropparna som rekommenderas i de recept som du får i den Stora boken om eteriska oljor som du får av mig när du köper ditt startkit för att komma igång. Låt dem vänja sig sakta men säkert så brukar det gå bra sen.

Måste jag sälja oljor för att få handla dem? Nej. Att bli återförsäljare är helt frivillig men det är en fantastisk möjlighet du får så fort du köpt ditt startkit. Jag berättar gärna mer, men det är bra att veta att du behöver inte köpa upp något lager att ha hemma. Den enda investeringen du gör för att komma igång och jobba med Young Living är att köpa ett startkit. Du kan beställa startkitet och bekanta dig med oljorna först som jag gjorde om du önskar.

Efter det finns det massor av resurser tillgängliga för att hjälpa dig så du behöver inte uppfinna några nya hjul. Du kommer även ingå i ett team av andra kvinnor som valt att ta detta steg, och som dagligen stöttar och hjälper varandra uppnå sina mål vare sig det är en extrainkomst du söker, kunna betala för Essential Rewards eller gå hela vägen till toppen. Jag finns också tillgänglig för att svara på frågor och stötta dig.

Att bli återförsäljare gör dock att du kommer in i ett grupp av stöttande, engagerade och drivna kvinnor som alla har samma mål som dig. Att få mer tid till familjen.

Jag har över 8 års erfarenhet av att driva företag så jag stöttar dig även på denna resa om du vill ta det steget.

När du investerar i ett startkit så bjuder jag på ett samtal för att du ska komma igång och även så jag kommer till insikt om vilka två rollers (som du får i välkomstgåva av mig) jag ska blanda iordning för att passa dina specifika behov.