En vänlig påminnelse – julkalender med start 1 dec

Jag funderade på om jag skulle hoppa över denna julkalender. I december blir många extra stressade inför att beta av extra mycket på jobbet inför kommande ledighet, pynta, handla julklappar och adventsfiranden.

MEN så insåg jag, att det är då du BEHÖVER DET SOM MEST. För du är en ambitiös, empatisk och lojal kvinna som ofta prioriterar andras behov före din egna. Men med denna julkalender så vill jag ändra detta.

Kalendern är helt kostnadsfri. Den startar 1 december och pågår till och med 24 december. Under denna period får du dagligen tre korta uppgifter att göra. Total tidsgåtgång per dag 15-30 minuter. Det är du värd, eller hur?!!

  1. Varje dag kl 6 så får du din första uppgift som tar två minuter. Detta är en affirmation. En affirmation är ett positivt påstående med stärkande ord som förändrar din inställning till dig själv och din vardag. Detta gör att du startar dagen gladare, mer energifylld och harmonisk.
  2. Vid lunch varje dag så får du ett kort träningspass som tar cirka 3 minuter med 2-3 övningar. Du kan dock upprepa övningarna fler än en gång beroende på hur mycket tid och ork du har. Lite är bättre än inget.
  3. Varje kväll kl 20 så kommer jag uppmuntra dig att träna dig på att känna dig tacksam som kommer ta 5-15 minuter.

Jag valde att kalla den en vänlig påminnelse för att du dagligen kommer få uppmuntran till att göra snabba men effektiva insatser för att må bra, stressa mindre och sova bättre. För att ha energi till att njuta av en vacker månad och högtider med nära och kära. Jag skulle också kunna kalla den en vänlig, men bestämd, påminnelse att ta hand om dig själv. Därför att varje uppgift ligger bara uppe i 24 timmar sedan tas den bort. Detta gör jag inte för att vara fräck utan för att du ska bli bättre på att prioritera dig själv att utföra dessa korta men effektiva uppgifter varje dag.

Du kommer bli starkare både fysiskt och psykiskt. Du kommer träna dig på att skapa en hälsosam rutin för att hand om dig själv inifrån och ut.

Vill du vara med? Kalendern kommer att öppnas varje med start 1 december i facebookgruppen Träning för livet – för kvinnor mitt i livet. För att tillsammans är vi starkare, tillsammans kan vi peppa och stötta och glädjas åt varandra. Tillsammans kan vi på dessa dagar skapa en gnista som kommer att förändra ditt liv och din hälsa till det bättre.

Vi ses snart!! Stor kram Maria, professionell tränare och mental rådgivare

Klicka på bilden för att komma till facebookgruppen.