Det måste gå fort och vara gratis!

Ju mer jag jobbar som personlig tränare och ju fler människor jag har äran att träffa genom detta yrke så tänker jag på detta. Människor som sitter framför mig med en önskan om att må bättre, gå ner i vikt och bli starkare. Absolut, det är inga fel på de målen! Så länge det är mål som får ditt hjärta att klappa lite snabbare och inte vad du tror att du borde baserat på inverkan från sociala medier (men det är ett helt annat inlägg) så är jag helt med på banan.

Men det som bekymrar mig är nivå av förväntningar. Många bokar bara 1 timme eller kanske 3 timmar och tror att de ska uppnå sina resultat på den tiden. Det beror ju på hur motiverad du är och hur mycket tid och energi du själv kan lägga på det, om det funkar med ditt nuvarande liv. Jag har många återkommande klienter som verkligen investerar i sig själva och vi ses generellt 1 gång i veckan. Hur vi tränar beror mycket på dagsform. Men det som är så underbart är när man efter några gånger verkligen börjar lära känna varandra, och att vi båda förstår essensen av det som tidigare gjort att de inte nått sina mål. De AHA upplevelserna får man inte efter bara en timme tillsammans.

Långvariga insatser ger långvariga resultat. Kortvariga insatser ger kortvariga resultat. Därav är mitt motto Träning för livet.

Ibland behöver man bara hjälp för att komma igång, få insikt om nya övningar eller hjälp med tekniken. Absolut inget fel i det. missförstå mig rätt. Men de klienter jag ser som är mest framgångsrika och tillfreds med sig själva och sina resultat är de som investerar mer tid i sig själva med hjälp av coacher inom mental och fysisk träning. Jag har själv anlitat personliga tränare och löpcoacher online som varit ett samarbete som varat minst 3 månader. Jag har träffat en pt under 6 månaders period för att få inspiration och en starkare kropp. Jag försöker leva som jag lär.

Det är därför jag rekommenderar minst 3 månaders samarbete när jag arbetar med mina klienter online, men det brukar oftast bli längre än så. Men du kan även anlita mig för bara en månad om man skulle känna att personkemin eller upplägget inte passade dig. Just vad det gäller personkemin är anledningen till att jag alltid erbjuder ett kostnadsfritt konsultationssamtal på 30 minuter innan du startar med mig som antingen personlig tränare IRL eller personlig tränare online.

Här kan du läsa mer och meddela ditt intresse för att anlita mig som personlig tränare online. Just nu har jag möjlighet att ta emot 3 nya klienter med start 17 oktober.

När jag arbetar med mina klienter så erbjuder jag mina klienter att köpa bara en timme, då man kanske vill prova på. Men det finns även möjlighet att boka 5 eller 10 timmars paket, dels blir priset per timme lägre då men möjligheterna för att nå sina mål ökar även.

Här kan du läsa mer om att anlita mig som personlig tränare. Just nu har jag under oktober extra bra priser.

Tveka inte att höra av dig för fråga som inte besvaras här genom att skriva en kommentar nedan eller maila mig på maria@liltraining.se

Under oktober kan du även ta del av min facebookgrupp En ny vana – vardagsmotion och rörelseglädje helt kostnadsfritt med start 11 oktober.

Jag önskar dig en fin dag!

 

 

6 kommentarer

 1. Fitnessfia säger:

  Jättebra att du påpekar det här fenomenet om quick fixes som helst ska vara gratis. Jag har precis skaffat en PT och vi jobbar med mina mål 2 gånger per vecka. Utöver det så försöker jag äta bra, i mitt fall betyder det mer, och ta hand om mig i övrigt. Visst kan det tyckas dyrt med en PT men det är värt varenda krona. Skrev för övrigt lite kritik mot dessa ständiga korta challenges här:http://fitnessfia.com/30-dagars-utmaning/

  • marialavestedtsegeblad säger:

   Ja det kan ju vara det som får igång en person att se över sitt liv för bättre hälsa, men det håller inte i längden. Vad härligt med PT två ggr i veckan, lycka till!!

 2. Malin Lundskog säger:

  Håller verkligen med dig och jobbar som du med att hjälpa kunderna att ta ansvar för sina resultat och inte tro att vi coacher är lösningen på allt. Särskilt inte om det handlar om quickfixar;-)

  Heja heja – let´s gå ut och skapa hälsa för livet!
  //Malin

  • marialavestedtsegeblad säger:

   Nej precis, vi är ett stöd och med vår kunskap uppgift att guida rätt. Men vi kan inte göra jobbet, men vi kan hjälpa till. Hälsa för livet, jaaa!

 3. Åsa säger:

  Du har helt rätt i det du skriver. Jag, liksom många andra, tror att det går att träna till sig på en kvart och har inget tålamod. Jag fick mig återigen en tankeställare genom att läsa din blogg!!!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *