Det blir inte alltid som man tänkt sig

Idag skulle jag delat ett träningspass som jag genomförde och filmade hemma. Det kommer bli en serie om detta pass med hur man kan modifiera för att förenkla och göra det tuffare, varför övningarna är bra att göra, mitt mål kopplat till dessa övningar och massa annat inspirerande och lärorikt under den närmaste månaden. Det ser jag fram emot att dela med mig av!

Men det blev inte som jag tänkt idag. Tiden flög iväg och trots att jag prioriterade bort en vilostund så hann jag inte med särskilt mycket mer. Påminnelse till mig själv att inte planera bort dessa, jag behöver dem verkligen. Är själv med mina barn denna vecka, det är deras första vecka på dagis då alla kompisar och personal är tillbaka. Från att vara lediga nästan 2 v till det, de är väldigt trötta efter jag hämtat dem på dagis. Och därmed rätt så griniga, om man säger så. Sen ska man ta hand om att laga mat, diska och tvätta för 511e gången pga nattliga kissolyckor. Alltså nu låter det som jag gnäller, men det jag egentligen vill säga är att jag känner så mycket omtanke och respekt för ensamstående föräldrar. Jag har det bara så med mina små pluttar några dagar till, medan andra har det så jämt. All min kärlek och stöd till er, heja er!!

Bland annat har vi upplevt jordens undergång (skulle man kunna tro på mina barns reaktion) när de inte fick glass på en måndag.

Men nu är jag helt slut som artist, jag till och med somnade med barnen när jag skulle natta dem. Det har faktiskt inte hänt på länge. Alltså det där med att vila, jag börjar äntligen se en stor nytta med det mer än att jag faktiskt behöver dessa stunder. Dels funderar jag på hur jag bäst ska återhämta mig nu när vardagen kickar igång ordentligt men att belöningen att få in stunder för vila och reflektion gör mig starkare, mer effektiv och en bättre version av mig själv.

Så det där träningspasset och serien kring det får starta efter helgen, när min sluttenta för utbildningen till certifierad professionell tränare (förhoppningsvis) är avklarad. Håll gärna tummarna för mig!!

Hur gör du själv, vilar/återhämtar du dig varje dag? Eller är du mer; vila? Nej jag kör fullt ös medvetslös hela dagen.

5 kommentarer

 1. Alexandra säger:

  Jag försöker alltid få in vila någon gång under dagen, oftast innan jag hämtar dottern från fritids så att jag är pigg och glad när hon kommer hem. Dolce far niente har jag lärt mig av Paolo Roberto haha, den ljuva konsten att göra ingenting.

  • marialavestedtsegeblad säger:

   Ja det är då jag också brukar vila men lät stressen distrahera mig från det igår tyvärr. Haha det är inte Paolo som myntat det uttrycket men det är sannerligen en konst!!

 2. Malin Lundskog säger:

  VA? Ingen glass?! Och ändå var det måndag …

  Jag tränar som fasen på att vila. En av mina sämsta talanger faktiskt, men precis som du skriver – att inte vila skapar ingen effektivitet/prduktivitet elle oordning på ngt sätt …

  HEJA DIG Maria!
  (och ha ha ha – skrev just ett blogginlägg idag med titeln: Jobbigt när det blir som du tänker 😉

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *