Att släppa taget och ha tillit till att det löser sig..

Snarare än att känna desperation och oro.

➡️➡️➡️ATT SLÄPPA TAGET OCH HA TILLIT TILL ATT DET LÖSER SIG.

Många av er som läser detta har svårt för det och flera av er kanske inte har insikt om det dock.

Jag tänkte därför ge er ett exempel från min vardag, för det är inte bara vid STORA utmaningar som du har svårt för det.

Jag ska vara själv med barnen idag, då min man ska iväg på konsert och middag. Det har varit en liten klump i magen, lite mer utmanande att parera alla syskonbråk utan mentalt stöd från annan vuxen.

Jag började oroa mig redan i måndags, började desperat tänka på aktiviteter för att hålla dem nöjda. Hamnade i ond cirkel att vi borde vara utomhus, det borde inte kosta något och ställa krav på mig själv hur jag som mamma skulle vara.

När jag insåg det valde jag att släppa taget. Mina barn ingår i mitt liv och syskonbråk i deras, det är inget jag kan undvika under en dag hur väl jag än planerar. Insåg också ju högre krav jag ställer på mig själv i min roll som mamma och ju mer jag planerade detta bara ökade risken att bli besviken.

När jag släppte taget så landade jag i tillit att det kommer lösa sig. Och blir det syskonbråk (eller ja NÄR) så kommer jag göra mitt bästa att lösa situationen, vilket ibland innebär att låta dem lösa det själva.

Och igår kom en inbjudan som gav mig energi och tro att det kommer bli en bra dag. Min äldsta sons bästis med familj bjöd in oss på fika och playdate.

Detta tänkte jag på under min promenad idag, ändå skönt att ladda batterierna med egentid och rörelse.

Är det något du behöver släppa taget om och ha tillit till att det löser sig, stort som smått?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.