Förlåtelse

Tänk så mycket smärta och ilska vi bär inom oss, som vi trycker ner i själen och kapslar in. Som förgiftar vår hälsa, vår ton mot oss själva och andra. Vilken negativ spiral det skapar.

Att förlåta. Mig själv och de situationer eller personer som behöver förlåtas. Det handlar inte nödvändigtvis om att förlåta personen i fråga, utan att släppa den negativa energi som den personen och den smärta den orsakat dig skapar i ditt liv nu. Det handlar om att frigöra mer energi för att göra det du vill och leva ditt liv som du vill utan att låta det förflutna påverka din framtid längre.

Jag har gått i terapi i 10 års tid från och till, så jag har gjort en stor resa vad det gäller min personliga utveckling och den smärta jag burit med mig. Men det är ändå väldigt befriande att skriva ner det, konkretisera vad som fortfarande finns kvar inom mig och behöver städas ur för att få mer energi till det jag vill nu. Jag uppmuntrar alla mina klienter med mental smärta att skriva, och tipsar dem om passande metod för att göra detta. För att kunna fokusera på det de vill till, istället för det de vill ifrån.

Jag utmanade mig att skriva 20-25 punkter för att förlåta. De första åtta kom lätt, sen mötte jag motstånd mellan punkt 9-14 och tänkte att ”oh jag orkar inte dra upp detta igen”. Men jag skrev ner dem och sedan flödade punkterna lätt mellan punkt 15-25. Efter det kom jag även på två till punkter med människor att förlåta.

Jag ska dela några, men många väljer jag att hålla för mig själv. De är för privata helt enkelt och inkluderar människor som inte förtjänar att hängas ut. Jag har förlåtit dem nu.

  • Jag förlåter mig själv för att jag stannade på ett jobb i 6 år som jag ville komma ifrån redan efter 6 månader. Det var bara inte rätt för mig.
  • Jag förlåter mig själv för att jag låtit rädsla och och andra åsikter om mig styra mitt liv och mina beslut.
  • Jag förlåter mig själv för att det tagit så lång tid att satsa helhjärtat på mitt företag som varit min stora dröm i cirka sex år
  • Jag förlåter mig själv för att jag inte trott på mig själv
  • Jag förlåter mig själv för allt dåligt samvete jag haft mot mina barn

Efter att alla punkter skrivits ner skulle jag läsa samtliga en i taget och upprepa orden. Jag förlåter dig (mig själv eller en annan person). Jag är ledsen. Tack. Jag älskar dig.

Detta kan kännas lite flummigt men detta betyder i själva verket;

  • Jag förlåter dig -> Jag frigör mig från detta och det är inte längre mitt problem
  • Jag är ledsen -> Jag är medveten om hur detta påverkat mig och jag är ledsen för att det tagit så lång tid att släppa.
  • Tack -> Tack för den insikt och lärdom jag kan dra av detta nu
  • Jag älskar dig – > Att sätta sig i ett state of mind av vänlighet, omsorg och kärlek nu när detta är rensat ur ditt inre.

Vad jag tycker om detta? Att detta är något alla skulle behöva göra för att bli mer närvarande och öka möjligheten att vara tacksam över det liv du lever NU. Att det var befriande att skriva ner, att läsa och upprepa orden jag förlåter dig, jag är ledsen. Tack och jag älskar dig efter varje. Det kändes lite larvigt och konstigt första punkterna men sen kändes det just befriande. Att det var en viktig insikt om vilka händelser i mitt liv som fortfarande låg kvar och tog viktig energi från mig nu. Jag känner mig faktiskt lite lättare, en städad själ.

Kram

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.