Att bli med vlogg

Idag är min första dag efter semestern. Jag är så laddad till tusen på att jobba mot nya mål och utmaningar efter att ha gått all in på semester i 5veckor. Det var inte tanken från början, jag hade en del sommarprojekt uppskrivna. Men så insåg jag att jag behövde vara ledig också, och att i det föds en viss kreativitet. Och en idé som lurat länge, långt inom mig fanns denna. Under dessa veckor har idén tagit form. Men framförallt har jag bearbetat min skräckblandade förtjusning inför min virtuella scenskräck som behöver utmanas i och med detta.

När jag gjorde iordning materialet i Canva för denna nya del av min hemsida kom ett väldigt passande citat upp från Eleonor Roosevelt;

Do one thing everyday that scares you

Det här både skrämmer mig och gör mig förväntansfull, det senare för att höra vad ni tycker om detta. Hiss eller diss? Vill ni har mer? Vad vill ni att jag ska prata om? Oh nu känner jag ändå att detta ska bli jättekul, även om jag kommer behöva sitta med skämskudde när jag publicerat detta inlägg haha.

Tanken med denna vlogg är att varje avsnitt ska vara 3-5 minuter, absolut inte längre än så. Om det inte blir efterfrågat och/eller jag bjuder in en gäst i ett visst ämne. Men anledningen till att jag vill hålla det till 3-5 min är för att jag vet att ni inte har eoner av tid att titta på mig, så därför vill jag hålla det kort och koncist. Jag hoppas med detta att mina avsnitt ska bli en ny inspirationskälla för er. Att ni får ett nytt sätt att ta del av mina kunskaper som personlig tränare, löpcoach och hälsopedagog. Men även lära känna mig som mamma, och person.  Men för egen del är det också ett sätt för mig att skaffa vana att prata ”inför folk” då jag kommer börja jobba mer med föreläsningar. Jag inser att jag behöver jobba med mitt språk och kroppsspråk, och det kommer vloggen (och förhoppningsvis era kommentarer) att hjälpa mig med.

Så varsågod, första avsnittet i min vlogg.

De fyra ämnena som jag kommer prata om är alltså;

 • TRÄNING OCH HÄLSA. Detta innefattar både fysisk träning, såsom tex tips på övningar. Men även mental träning, tex hur jobbar du med din motivation för att få träningen att bli gjord. Med 20års erfarenhet så är
 • PERSONLIG UTVECKLING/LIFEDESIGN. För 10 år sedan hade jag aldrig kunnat drömt om att mitt liv skulle se ut så här som det gör nu. Så här drömmigt som jag ville och vill ha det. Jag har spenderat åtskilliga år och timmar hos olika samtalsterapeuter för att komma till den nivå av självkänsla och självförtroende som jag har idag. Men jag är ödmjuk för att det är en levande process. Jag har dessutom fortfarande drömmar och mål jag vill uppnå.
 • LIVET EFTER UTMATTNING. Jag har berättat en hel del om min utmattning, och framförallt efteråt. Vad mina tankar och känslor var under tiden, men hur jag hanterar dessa efteråt för att inte hamna där igen. Jag har även haft äran att ta del av era, mina följares, berättelser om detta så dessa kommer jag fortsätta dela. Detta för att jag, och många med mig, anser det vara en stor utmaning i vårt samhälle idag.
 • ATT VARA SMÅBARNSFÖRÄLDER. Jag är ingen expert på barn, jag försöker bli det på mina egna. Men då jag jobbar mycket med mammor, och föräldrar över lag, så känner jag ändå att detta är en kategori som tillför ett värde för er.

Vet du redan nu något du vill att jag pratar om? Skriv gärna en kommentar här nedan i detta inlägg, eller maila mig på maria@liltraining.se

Jag ser fram emot att höra av dig!

8 kommentarer

 1. Webbtanten säger:

  Jag är early adopter på så mycket. Men film är inte min grej. Tittar väldigt sällan på klipp på webbplatser så jag ska inte uttala mig 🙂 Vet dock att det är många som uppskattar det så därför förespråkar jag det ofta för mina kunder när vi gör deras webb. Hoppas du gillar det själv och känner dig bekväm på sikt. Lycka till!

  • marialavestedtsegeblad säger:

   Tack för din ärliga kommentar!! Jag hoppas att många, även om jag förstår att det inte passar alla, ska uppskatta det och bli inspirerade att göra förändringar och förbättringar i sina liv. Jag längtar redan efter att göra flera vlogginlägg?

  • marialavestedtsegeblad säger:

   Tack! Ja jag tittar hellre själv på rörligt än läser. Efter utmattningen har jag tyvärr utmaningar att hålla koncentrationen när jag läser. Ska bli spännande att fortsätta med detta!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *