Årets värdeord för 2018

Mitt värdeord för 2017 var succé. Det känns så här i efterhand lite kopplat till prestationsångest men jag har gjort succé på flera fronter i mitt liv. Jag utvärderar 2017 i ett senare inlägg. 

Med värdeord menar jag ett ord som sätter intentionen, känslan. 

Jag frågade min man och han sa harmoni eller välmående. Vi är verkligen på samma linje. Jag gillar den känslan de orden ger. Men jag har ett annat som fått stå åt sidan känns det som.

Först tänkte jag kul, passion eller balans. Men jag tror spontant att de orden kan sammanfattas till livskvalitet.

Jag behöver ha mer kul, inte bara pendla mellan jobb och hem. Jag skulle vilja ha en hobby som skänker mig glädje. Kanske börja rida igen eller lära mig spela piano som jag drömt om så länge. 

Men det behöver fortsatt finnas balans för att tid och framförallt energin ska räcka till. Min energi har varit i obalans hela året men känns som jag börjar landa nu. 

Jag har tagit ett annat beslut för min hälsa och företag men det ber jag att få återkomma om. 

Har du ett värdeord för 2018? 

4 kommentarer

 1. Ingela säger:

  Så spännande att ha ett värdeord. Jag har inte kommit på vad det ska bli 2018. Men ett mål har jag haft sedan 2014 – Att må bra varje dag. Det känns som jag är där nu. Nästa års löfte kan bli att bli stark både fysiskt och psykiskt. Fin blogg också. Jag ska titta in lite oftare.

  • marialavestedtsegeblad säger:

   Vad härligt att höra att du närmar dig ditt mål att bra varje dag. Vad innebär det för dig, att må bra? Kanske finns ett ord där som kan fungera som en vänlig påminnelse? Tack snälla, du är varmt välkommen att kika in här när du vill <3

 2. Helena Roth säger:

  Jag börjar landa i något som för 2018 handlar om ett än mer medvetet leverne, som just nu verkar ta sitt uttryck som ett mer analogt fokus. Får se var det landar. Känner efter än så länge!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.