Ångest för det nya året? 

Känner du ångest för det nya året? Att januari redan är igång och du har inget mål, inget löfte till dig själv? Och blir du stressad av det? 

Kom ihåg att det behöver inte vara 1 januari eller ens en måndag för att börja resan mot ett önskat mål. Och det är inget tecken på svaghet att behöva hjälp vare sig det är från vänner, familj, terapeut, personlig tränare eller mentor. Ensam är inte stark, och det är väldigt upplyftande att be om hjälp och få den information och stöd du behöver för att nå ditt mål. 

Men ett mål ska vara kittlande och tanken på att uppnå det ska göra dig glad, redan bara av att tänka på det. Och det behöver inte vara realistiskt utifrån din nuvarande situation men du kan behöva peppa dig med att ha tålamod. 

Men du ska inte ha ångest om du inte vet ännu, eller inte kommit dit ännu. Det är aldrig för sent. 

Ett nytt år kan vara en ny möjlighet att göra en önskad förändring, men det kan också vara en möjlighet att bara njuta av livet. 

Jag har flera mål som jag kommer dela. De har funnits i mig länge men nu föll det sig så att ledigheten gav mig möhlighet att reflektera över dem, känna in dem. Och skriva ner dem. Det är viktigt, att skriva ner sina mål. 

Har du skrivit ner dina eller känner du fortfarande in dina, kollar av så de får det att kittla i magen av glädje? 

8 kommentarer

  • marialavestedtsegeblad säger:

   Oh vad härligt med 5v i Indien!! Absolut, skriv ner dem och låt dem sjunka in, landa riktigt skönt i själen så du blir riiiiktig taggad att sätta igång efter Indien att nå dina mål <3

  • marialavestedtsegeblad säger:

   Oh vad jag känner igen mig i det där 🙂 är också mer realistisk i år med fokus på mindre stress och mer tillfällen att fira!

 1. Malin Lundskog säger:

  skrivit OCH ritat 😉 Brukar göra det med mina klienter (aaaah, rita?! det har jag inte gjort sen skolan…) och det drar ofta igång härliga känslor! Späanndne att se vad du sätter för mål!

  • marialavestedtsegeblad säger:

   Ja det är powerful stuff, så jobbar jag också med mina klienter? ja jag klurar fortfarande lite, det har inte riktigt landat än men börjar bli väldigt, fantastiskt tydligt!

 2. Löpar-Åsa säger:

  Mitt mål är ”KRAVLÖST”. Att tar mig fram utan att stressa alltför mycket. Att kunna ta en dag i taget och vara nöjd.

  Mätbara mål låter jag vara så länge. Det tillåter inte mitt liv just nu.

  • marialavestedtsegeblad säger:

   Livet går i faser. Jag har flera mätbara mål just nu men i flera år har jag behövt gå på känsla. För det har inte funnits ork till annat och därmed varit viktigast. Heja dig som är så insiktsfull!!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *