Jag har (och fortsätter göra) funderat på det här med innebörden att unna sig. Att det ofta är kopplat till något mindre nyttigt. Förra veckan la jag upp en bild på en lunch som innehöll pizza och cola som du kan se här.  Det var inte jag som unnade mig, det var ett medvetet val utan några skamliga känslor eller tankar efteråt. Hur känner du för innebörden att unna sig?

8 thoughts to “Unnar du dig?

 • AngelicasVärld

  Jag brukar säga att jag tränar för att kunna äta å dricka det jag vill när jag vill… så ja, jag unnar mig!

  Har iofs alltid tränar mycket å mår bra av det men älskar mat och gottis…skulle kunna vara pinnsmal om jag inte åt allt onyttigt MEN då inte må bra.

  Svara
  • marialavestedtsegeblad

   Jag skulle säga att du hittat en bra balans som passar för dig och som du mår bra av, heja dig!

   Svara
 • Charlotte

  Lite för långt inslag för mig. Jag tappade intresset efter en stund och slutade lyssna.

  Svara
  • marialavestedtsegeblad

   Ok då vet jag

   Svara
 • Karin

  Jag har tänkt i precis samma banor. Varför måste man förtjäna att må bra? För så låter det ju ofta.
  Det här blogginlägget skrev jag för ett år sen :
  https://nansomjag.wordpress.com/2016/07/13/vard-att-unna-sig/
  Ha det fint!

  Svara
 • Alexandra

  I´m totally with you on this one! 😉
  Jag skrev faktiskt ett blogg inlägg om detta i början på augusti ”varför vill du unna dig skit?”
  Det är så lätt att det misstolkas också, att man aldrig får äta en god chokladkaka för att man inte ska unna sig…men det är ju inte det som är poängen! Utan att man ska äta en chokladkaka för att man vill, inte för att man måste förtjäna det först.

  Svara
 • Fitnessfia

  Så bra! Att unna sig kan vara både nyttig och onyttig mat, men lika gärna upplevelser eller ett varmt bad. Skuld och skamkänslor gör att folk hamnar i en ständig negativ spiral. Hetsäter – får dåligt samvete och överkompenserar med nyttig mat och träning – får cravings och hetsäter igen.

  Svara
  • marialavestedtsegeblad

   Precis så! Att unna sig kan vara de trevliga exempel du nämnde 😀

   Svara

Leave a comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *