Jag försöker egentligen mer och mer att bli mobilfri, men detta till trots ska jag idag tipsa om en app som jag tycker är helt fantastisk när jag behöver ta det lugnt en stund. Koppla av, varva ner. Och då är denna app ett väldigt inspirerande och lättillgängligt verktyg för mig.

Kvinnan som pratar har en lugn men bestämd röst, hon pratar engelska. Men hon pratar på ett sätt så att meditation och mindfulness blir väldigt begripligt. Jag älskar att det är ljud av porlande bäckar, kvittrande fåglar och susande vindar i träd i bakgrunden. Jag började med 7 days of calm. Efter det låstes fler möjligheter upp och jag har nu påbörjat 21 days of calm.

Denna app passar om du behöver, precis som mig, hjälp att komma till ro. Jag finner tyvärr väldigt sällan ro att bara sitta i tystnad och bara vara. Jag jobbar på det. Eller om du i farten behöver stänga av omvärlden på tnnelbanan eller bussen. Obs dvs alltså inte när du kör bil. Nu använder jag den dagtid när jag behöver ladda batterierna, varje del är cirka 10 minuter långa. Men också väldigt passande när jag behöver komma ner i varv inför sänggående. Just nu snurrar det mycket i skallen och jag kan därför lyssna två ggr per dag.

Appen heter Calm (ps detta är inget samarbete, utan jag bara tipsar om den för att jag själv använt och gillat den några månader nu)

Jag önskar dig en riktigt fin dag och en skön helg! <3

 

6 thoughts to “Tips på mindfulnessapp

 • Gunnar F Novik

  Intressant. Den appen kan jag änka mig att testa. Mindfullness i små lagom stora doser känns bra.

  Svara
  • marialavestedtsegeblad

   Ja är man inte van vid det kan det kännas lite flummigt. Men den appen gör det väldigt tydligt!

   Svara
 • Alexandra

  Tack för bra tips! 🙂 Jag har inte hittat någon app jag riktigt gillat…jag är mycket kinkig när det kommer till rösten vid avslappning. 😉

  Svara
  • marialavestedtsegeblad

   Jag håller tummarna att du gillar denna!! 🙂

   Svara
 • Skincares

  Bra tips! Det kan ju kännas flummigt som du skriver. Men det finns evidens på att mindfullness hjälper mot ångest o det är något jag själv gärna tar till en stund dagligen. Hälsar kuratorn. 🙂

  Svara
  • marialavestedtsegeblad

   Ja innan jag blev utmattad hade jag inte mycket för meditation och mindfulness. Det är inte ännu en daglig rutin men jag har förstått nyttan av det 🙂

   Svara

Leave a comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *