I perioder av längre ledighet, såsom det tycks vara för många dessa dagar, finns tid för reflektion.

Vilka tankar dyker upp när du är ledig? Tankar om hur bra livet är eller smyger sig jobbiga tankar om önskad förändring på dig? Vad gör du med de tankarna när de kommer? Låter dem komma eller sätter igång ngn aktivitet för att du inte orkar tänka på det? 

Sedan vi gick på ledighet förra fredagen har vi (min man och jag) reflekterat massor, väldigt skönt att ha tid och ork att prata om allt i livet, högt och lågt. Vi försöker prata igenom det som varit, som snott energi och livsglädje. Men även vilka förhoppningar och drömmar vi har för 2018. Vi har gett oss tid att landa i nuet och låta känslor och tankar fått komma upp till ytan. Det är både jobbigt och befriande.

Har du haft tid för reflektion? 

6 thoughts to “Tid för reflektion 

 • Malin Lundskog

  Tar mig ofta tid för reflektion, men det är ju extra aktuellt så här kring årskiftet. Så himla viktigt för att utvecklas, lära känna sig själv och veta vad en mår bra av.

  Har lämnat utrymme för reflektion i min nyutkomna bok GLAD FRi STARK – som är lika mycket en bok om hälsa som om personlig utveckling (https://www.halsamera.se/en/blogg/tankar-dagen-efter-en-bokrelease)

  Svara
  • marialavestedtsegeblad

   Ja nuförtiden gör jag också det, det behövs verkligen oftare än semestern på sommar och kring jul! Vad spännande det låter!!

   Svara
 • Fitnessfia

  Tid för reflektion är jätteviktigt, tyvärr har jag inte haft så mycket tid nu i och med att jag kommit hem efter över ett år utomlands. Jag har börjat Dorotea Petterssons målplanering inför 2018 och första delen var mycket reflektion.

  Svara
  • marialavestedtsegeblad

   Ja det är det verkligen men det är ju inte alltid livet erbjuder det, såsom för dig nu. Ja jag hoppas kunna ta del av hennes planeringsmaraton nästa vecka. Jag är ledig nu 🙂

   Svara
 • Helena Roth

  Jag ger mig själv tid för reflektion ofta ofta, och kanske är det snarast så att jag släpper lite på det under semestern, när jag släpper mig själv fri från mitt ”dagliga blogg”-mål, för oftast är det i samband med bloggande som jag reflekterar. Men lite blir det trots allt, för det löper liksom på i bakgrunden.

  Svara
  • marialavestedtsegeblad

   Vad bra att du har rutin på det i vardagen, det finns utrymme för förbättring för mig där!

   Svara

Leave a comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *