Jag läste hos Jesper Caron (som är inspiratör, föreläsare och humörtränare) att om man ska avsätta tid för att reflektera över det som varit, tex 2017, så ska man fokusera på att se till de bra bitarna. Jag håller med men samtidigt behöver jag se till de mindre bra bitarna, för att utvecklas och göra om, göra rätt.

Januari

Det här var året då jag fick möjligheten att satsa helhjärtat på mitt företag. Redan i slutet av januari kastade jag mig ut från ett deltidsjobb på World Class och beslöt mig för att jobba 100% med mitt egna företag. Den första perioden var jag inte så aktiv, jag var nog mest vilsen. Och lite trött. Jag hade ingen direkt plan. Det tänker jag verkligen korrigera detta år.

Jag bestämde mig också för att nu när jag skulle ha möjligheten att styra min tid i högre grad att jag skulle ta mig tid att läka med rehab för min smärtande kropp och meditation för min hjärna som fortfarande kunde kaosa ur av stress.

Februari

Denna månad smög igång med att Eva Hauge erbjöd mig ett coachingsamtal. Hennes specialitet är att skapa kundnytta, vilket är oerhört viktigt när man jobbar med att erbjuda tjänster. Jag är inte riktigt säker på denna front, då jag inte varit så bra på att be mina klienter om utvärderingar. Men jag har fått mycket positiv feedback under året vilket gläder mig. Det blir fortsatt fokus på att ge mina kunder valuta för pengarna även detta år. Tjänsterna kommer dock vara färre, men mer specialiserade och livsomvälvande,

Februari var en viktig månad då jag bestämde mig att göra en storsatsning på mig som personlig tränare och bokade in mig på en vidareutbildning till att bli certifierad professionell tränare. Jag fastnade för deras inriktning att jobba som en brygga mellan friskvård (pt) och sjukvård (läkare och fysioterapeuter) och att fördjupa min kunskap i att träna med smärta. Detta är något jag haft men av väldigt mycket sen min utmattning.

Mars

Detta var en lugn månad på arbetsfronten, jag hade väldigt få kunder och passade på att reflektera mer över min utmattning. Det som blivit mer och mer klart i och med min utmattning är att jag vill jobba med att sänka stress både för mig och andra, men det skulle dröja många månader till innan jag började se klart hur. Dock bestämde jag mig för att jag skulle föreläsa om min utmattning och de verktyg som jag använt mig av för att läka. Jag kallade mig naivt nog frisk under 2017, men har senare blivit ödmjuk att detta blir jag inte ”frisk” från. Jag är för evigt förändrad, och har behövt göra en livsstilsförändring. Framförallt i hur det mentala fungerar.

Mars var också den månad då jag la upp ett träningspass som blev det mest gillade, tror jag, under hela året

AprIl

Från slutet av mars kom jag igång med träningen, utomhusträningen. Både styrka och löpning utomhus, fast kämpade med vad jag jag trodde var pollen. Varit risig i denna period i några år nu så kan nog ha ett släng av pollen. Men jag gav mig inte, solens första värmande strålar lockar alltid för mycket denna tiden på året.

Nu började jag också inse att det var hög tid att komma igång med företaget. Från att ha varit nästan helt tomt i kalendern fick jag kontakt med Feelgood och började så smått att jobba där som gruppträningsinstruktör med vidare dialog att även erbjuda föreläsningar och pt hos dem. Det var en spännande tid som satte fart på mig.

Maj

Det gick undan här, full fart med klasser och pt kunder. Massa tankar på framtiden. Så här i efterhand inser jag att jag, min vana trogen, pressade mig för hårt. Jag ville för mycket på en gång och skapade ingen plan för när och hur dessa idéer skulle sättas i verket. Men min dröm om att föreläsa växte sig starkare och jag påbörjade en serie där jag fick möjlighet och äran att intervjua personer som varit utmattade, på väg att bli utmattade eller som var anhöriga till personer med denna problematik. Denna kan du läsa om du söker längst upp i sökfältet på denna sida och skriver berättelser om livet. Denna kommer jag fortsätta i år då ni kommer se en tydligare röd tråd att jag jobbar för att sänka stress hos individen.

I maj fick jag och min man möjlighet att promenera längs Sörmlandsleden till Paradiset för att spendera en natt där i tält. Det var en fantastisk upplevelse som vi båda vill ha mer av i år. Att få tid att umgås och prata, verkligen prata. Inte bli störd hela tiden av våra små fina barn, utan hinna tänka och prata. Njuta av skogen, tystnaden, lugnet. Att äta medhavd mat som vi grillade. Hämta eget vatten att dricka. Att få leva mer primitivt och enkelt. Det vill jag ha mer av!

Juni

Det jag påbörjat i maj rullade på i juni och jag kände mig hoppfull och glad inför framtiden. Jag startade en coreutmaning, eller snarare en form av informationsinlägg på instagram med syfte att öka medvetenhet hur djupa bålmusklerna jobbar och vilka övningar man kan göra för att jobba med dem. Oerhört positivt för dig som har ont i ryggen eller vill ha bättre hållning. Dessa hittar du på instagram under #starkinifrånochut

Det var fullt fokus på den samtidigt som jag körde vidare som konsult och pt. En spännande tid, men jag hade inte ro att njuta av det utan var tvungen att sätta igång ett nytt projekt. Att skriva min första bok. En e-bok om kroppsviktsträning. Men då jag hade för mycket bollar i luften just då så blev denna inte färdigskriven. Men allt material är klart och jag har nu som mål att ha den klar i mars i år. Det ser jag fram emot och nu har jag en plan för hur och när den ska göras så nu tror jag på att den blir klar i tid. Och jag kommer stå fast vid mitt löfte att alla som anlitat mig som personlig tränare kommer få ett varsitt kostnadsfritt ex av denna så fort den är klar.

Har du haft möjlighet att reflektera över 2017? Du får gärna dela dina tankar hur dina första 6 månader såg ut under 2017. Del 2 kommer senast på torsdag denna vecka.

11 thoughts to “2017 – att reflektera över det som varit för att komma framåt. Del 1.

 • Dorotea Pettersson, tidscoach

  Wow vilket år. Både stora framsteg i företag och hos dig själv. Stora steg och reflektion. Kan det blir bättre?

  Svara
  • marialavestedtsegeblad

   Ja det hände mycket, har dragit mycket lärdom av förra året!

   Svara
  • Helena Roth

   Håller med Dorotea – och så roligt att du ställt upp det så tydligt. Reflektion är viktigt, det ger så mycket, både av insikter och av hjälp framåt liksom.

   Svara
   • marialavestedtsegeblad

    Tack! Ja, jag har aldrig reflekterat över det gångna året så här tidygare dvs skrivit ner det. Men det kommer jag fortsätta med!

    Svara
 • Emelie Wass

  Vilket år du verkar ha haft. Hoppas du får ett lika bra om inte ännu bättre år 2018.
  Lycka till! 🙂

  Svara
  • marialavestedtsegeblad

   Jag hoppas på ett ännu bättre:-) Tack!!

   Svara
 • Pingback: 2017 – del 2 av reflektion för att se tillbaka för att komma framåt – marialavestedtsegeblad.se

 • Malin Lundskog

  Härligt Maria! Vilken utveckling du har gjort och WOOOOOW vilken utveckling du kommer att göra 🙂

  Som så många andra bloggade jag om vikten av reflektion för att komma framåt kring årsskiftet. Läs gärna!: https://www.halsamera.se/en/blogg/reflektion-såhär-tänker-du-bakåt-för-att-komma-framåt

  Svara
  • Malin Lundskog

   Oj, Maria – du HAR ju läst mitt inlägg … SORRY för spam!

   Svara
   • marialavestedtsegeblad

    Hihi 🙂

    Svara
  • marialavestedtsegeblad

   Tack!! Jag jobbar på det men på ett annat sätt 🙂

   Svara

Leave a comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *